(Waarom) dragen

Je baby is geboren en na 9 maanden in de buik is het een hele overgang om de wereld te gaan ontdekken. Kinderen hebben behoefte aan contact en geborgenheid. Een kindje verzekerd zich hiervan door te gaan huilen of nabijheid te zoeken als het contact verbroken word. Door je nabijheid ervaart het kindje veiligheid en raakt het kind gehecht.

Door je kindje te dragen kan je tegemoet komen aan de behoeften van je kindje van geborgenheid. Bovendien heb jij eerder in de gaten als je kindje bijvoorbeeld signalen van honger laat zien. Ook heb jij tijdens het dragen praktisch je handen vrij om wat in het huishouden te doen of wat leuks te doen met je peuter! Baby’s met reflux zitten graag rechtop daarbij kan een draagdoek of drager ook uitkomst bieden. Ook een baby met buikkrampjes kan baat hebben bij het dragen.
Het fijnst draag je je kindje ergonomisch. Dit houd in dat je kindje in de spreid-hurkhouding (oftewel M-houding of kikkerhouding) zit. Dit betekent in de zithouding met de knietjes wat hoger dan de billen. Een draagdoek of ergonomische drager passen zich aan naar de natuurlijke vorm van de ruggengraat van je kindje die zich ontwikkelt de eerste maanden en jaren.

Foto bron: Jeportemonbebe.com

Foto bron: Jeportemonbebe.com

Contact

Uw e-mail:
Onderwerp:
Bericht:
Anti spam vraag: Wat draag je in je doek of drager? (4 letters)
© 2016 Draagconsulent Hengelo. All Rights Reserved.